Alle activiteiten

Noord-Spanje – Wolven, beren en zeevogels!

Het gaat gelukkig weer goed met de Wolf en de Bruine Beer in Noord-Spanje! De populaties van deze zeer tot de verbeelding sprekende zoogdieren, die tot voor kort ernstig bedreigd werden, nemen toe dankzij beschermingsmaatregelen en strenge controle op vervolging. Er zijn tegenwoordig zelfs zo veel beren en wolven in het Cantabrisch Gebergte aanwezig dat de kans om ze daadwerkelijk in het wild waar te nemen behoorlijk groot is, met name als je op pad gaat met deskundige, lokale gidsen. En dat is dus precies wat we gaan doen!

Logo BirdingBreaks

Bovendien komen in de Cantabrische Zee, voor de kust van Noord-Spanje, veel soorten zeevogels voor en maken we kans op dolfijnen. De mensen die ooit eens op de ferry van Zuid-Engeland naar Bilbao of Santander zijn mee geweest, weten dat maar al te goed. Als we daar nog aan toevoegen dat jaarlijks diverse pijlstormvogels, stormvogels, jagers en andere zeevogels deze kustwateren aandoen, dan begrijpt u waarom BirdingBreaks heeft besloten om hier een reis naar toe te organiseren.

Maar bovengenoemde is nog niet alles: er bestaat tevens kans op het waarnemen van Wilde Kat en Cantabrische Gems, en ook de vogels in het Cantabrisch Gebergte zijn zeer de moeite waard met de typische soorten van het hooggebergte zoals Alpenkauw, Alpenheggenmus, Rotskruiper en Steenarend. Daarnaast is Noord-Spanje ook rijkelijk bedeeld met wetlands en mediterrane habitats, die een grote verscheidenheid aan vogelsoorten herbergen. De reis belooft dus voor zowel vogelaars als geïnteresseerden in zoogdieren zeer interessant te worden!

Duur

8 dagen

Vertrek

dinsdag 20 augustus 2019

Reisorganisatie

BirdingBreaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten