Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Rust en vogels in de Oostvaardersplassen

Ruimte, overdonderende weidsheid en rust brengen ons samen om te genieten van de grote variëteit aan vogels in de Oostvaardersplassen. Het jaargetijde en weertype bepaalt de soorten die we kunnen zien en horen. We laten ons verrassen.

Elk jaargetijde weer anders en in alle rust met de vogels. Vele ganzen- en eendensoorten zitten in ieder geval in de Oostvaardersplassen. Gorzen (met name rietgorzen), vinken, spechten, baardmannetjes, ijsvogels, klapeksters en lepelaars worden regelmatig gezien. Diverse roofvogels zoals buizerd, torenvalk en kiekendief en wellicht ook de zeearend die vaste bewoner is in het gebied.

We lopen een fraaie route van ongeveer 5 kilometer in 3,5 uur langs verschillende biotopen en staan stil bij de diverse uitkijklocaties in het Oostvaardersveld. Naast de vogels is er ook aandacht voor alle andere dieren zoals de groepen konikpaarden en het ontstaan van dit bijzondere gebied. Ontdek de diversiteit van de Oostvaardersplassen.

Foto baardmannetje: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

vogel waarneming wandeling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Knardijk Lelystad
Coördinaten :
52.451790, 5.427645
52°27'06.4"N 5°25'39.5"E
Het startpunt is de Knardijk en het beste te bereiken via Lelystad dus ga niet op geleiding van de navigatie ergens bij Almere of Harderwijk binnendoor.
Komende vanaf richting Amsterdam : Neem op de A6 afslag Lelystad (afslag 10), onder aan de afslag rechtsaf. Volg de N309 richting Lelystad (Larserdreef) en dan na ongeveer 1 kilometer linksaf de Torenvalkweg op, deze 6 km volgen tot kruising Knardijk dan linksaf over twee wildroosters. Ik sta met een auto (wit) na 100 meter met alarmlichten aan.
LET OP: het startpunt is NIET bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De paden zijn goed begaanbaar. Een verrekijker en een vogelgids vergroten het plezier in vogels kijken. Denk aan kleding die past bij het jaargetijde. Honden zijn niet toegestaan.
Onderweg komen we waarschijnlijk grote grazers tegen zoals konikpaarden.
Er zijn onderweg geen sanitaire voorzieningen. U kunt desgewenst na afloop gebruik maken van het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Dit bezoekerscentrum ligt op 500 meter afstand van het start- en eindpunt van deze excursie.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten