Alle activiteiten

Door Peter Hartog

Vogelpracht bij de Oostvaardersplassen

Ruimte, overdonderende weidsheid en rust brengen ons samen om te genieten van de grote variëteit aan vogels in de Oostvaarderplassen. Het jaargetijde bepaalt de soorten die we kunnen zien. We laten ons verrassen.

Diepe winter beleving met de vogels. Vele ganzen- en eendensoorten zitten in ieder geval in de Oostvaardersplassen. Gorzen (met name rietgorzen), vinken, spechten, baardmannetjes, ijsvogels,klapeksters en lepelaars worden regelmatig gezien. Diverse roofvogels zoals buizerd, torenvalk en kiekendief en wellicht ook de zeearend die een vaste bewoner is in het gebied.

We lopen een fraaie route van ongeveer 3 uur langs verschillende biotopen en staan stil bij de diverse uitkijklocaties in het Oostvaardersveld. Naast de vogels is er ook aandacht voor alle andere dieren zoals de grote groep konikpaarden en het ontstaan van dit bijzondere gebied. Ontdek de diversiteit van de Oostvaardersplassen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

vogel waarneming wandeling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Praamweg Lelystad (FL)
Parking: Kleine Praambult

1) Komende vanaf Lelystad is de Praamweg het verlengde van de Torenvalkweg net even de Knardijk oversteken, over 2 wildroosters en dan de parking aan de rechterhand.

2) Komende vanaf de Oostvaardersdijk ga dan de Knardijk op en rij voorbij het bezoekerscentrum. Afslag rechts de Praamweg op en na 2 wildroosters de parking aan de rechterkant.

3) Komende vanaf Utrecht/Amsterdam volg A6 tot afslag Lelystad (afslag 10) onder aan de weg rechts richting Lelystad rijdende op de Larserdreef (N309) na anderhalve kilometer linksaf naar Torenvalkweg zie verder onder 1).

LET OP: het startpunt is dus NIET bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen.

Coördinaten parking: Kleine Praambult: 52.444525, 5.410009 of 52°26'40.6"N 5°24'36.8"E

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De paden zijn goed begaanbaar. We lopen niet door gras. Een verrekijker en een vogelgids vergroten het plezier in vogels kijken. Denk aan kleding die past bij het jaargetijde. Honden zijn in het gebied niet toegestaan.
U komt onderweg waarschijnlijk grote grazers tegen zoals konikpaarden.
Er zijn onderweg geen sanitaire voorzieningen. U kunt desgewenst na afloop gebruik maken van het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Dit bezoekerscentrum ligt op 1 km afstand van het start- en eindpunt van deze excursie.

Nog een tip tot slot: deze excursies worden over het algemeen snel volgeboekt. Annuleringen worden direct verwerkt op deze website. Kijk dus regelmatig en ook vlak voor de feitelijke datum of er (weer) een plekje vrij is.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving