Alle activiteiten

Door Kees van Berkel

Weidevogels, watervogels en zeearenden bij het Zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeer ligt zo'n 12 kilometer onder de stad Groningen en is een van de meest spannende vogelgebieden van de laatste jaren in Nederland, omdat er heel vaak bijzondere en zeldzame vogelsoorten te zien zijn. In deze tijd van mei zijn vrijwel alle zomervogels en weidevogels aanwezig en laten zich van hun mooiste en luidruchtigste kant zien. De lucht is vol gejodel en gezang en grasland, riet en water vol beweging van vogels. Een bijzondere soort hier is de geoorde fuut en we hebben goede kans op het zien van een van de hier broedende zeearenden.

Foto zeearend: Saxifraga

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

weidevogels, watervogels en roofvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Osdijk 6 (GR)
Op de Lage Weg tussen Onnen en Noordlaren; neem de afslag Osdijk en rijd door tot de laatste bocht voor de Palinghandel K Vos. Daar kan de auto of fiets geparkeerd worden en begint de excursie.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

We wandelen over normaal pad. Er is tijdens deze excursie een telescoop aanwezig zodat vogels mooi van dichtbij bekeken kunnen worden. Bij regenverwachting regenkleding en paraplu. Het is een open landschap.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten