Alle activiteiten

Door Roel Winters

Vogelparadijs Landgoed de Langakkers bij Leende: van huiszwaluw tot geelgors

Landgoed de Langakkers (particulier bezit) bij Leende is volledig ingericht op natuurbeheer. Vlinders en andere insecten maar ook zoogdieren, reptielen en amfibieën krijgen alle aandacht. Kilometers vlechtheggen en houtwallen, een vleermuiskelder, een bewoonde huiszwaluwtil, een gierzwaluwkolonie, poelen, bloemrijke weilanden en akkers sieren het landgoed.

We zullen zeker stilstaan bij de bewoonde huiszwaluwtil. 2018 is immers door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek tot het Jaar van de Huiszwaluw uitgeroepen. 

De vogels die we op deze wandeling kunnen verwachten zijn behalve huiszwaluw en gierzwaluw ook oeverzwaluw, geelgors, roodborsttapuit, witte kwikstaart, grote bonte specht, boomklever, spotvogel, grasmus en gekraagde roodstaart. Er is een bewoonde oeverzwaluwwand en er zijn bewoonde nestkasten van bonte en grauwe vliegenvanger.

Maar met vogels kijken weet je het nooit: we krijgen geen garanties. Dat het afwisselend wordt, is wel zeker.

U krijgt naast een excursie ook praktische tips hoe u een tuin of erf vogelvriendelijk kunt inrichten. Deze excursie is bijzonder geschikt voor wat meer ervaren vogelaars en voor mensen met een eigen tuin of erf. (foto paap: Roel Winters)

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogels van erf en tuin

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Valkenswaardseweg 29C Leende (NB)
Parkeren bij manege De Molenberg, Valkenswaardseweg 29C te Leende. Uw excursieleider treft u op de parkeerplaats van de manege. Gezamenlijk loopt u dan een kort stukje naar het Landgoed de Langakkers.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Neem een verrekijker mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving