Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelen in natuurreservaat 'de Lokker'

Vogels kijken in het natuurreservaat "De Lokker". We gaan wandelen door gevarieerd bos en bloemrijk weiland. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk lag hier een soort mini-Peel. Toen het Brabants Landschap dit gebied in 1970 aankocht, was het er saai met weinig natuurwaarden: bemeste landbouwgrond, jong eenvormig naaldbos en geen vennen meer. Gevolg: er viel weinig te beleven qua natuur.

Nu, na 50 jaar, is dat beeld totaal veranderd: aantrekkelijk gemengd bos. Maar liefst 11 vennen zijn weer uitgegraven. Het bos biedt een thuis aan kleine en grote bonte specht, de groene en zwarte specht, kool- pimpel, staart-, kuif en matkop mees. Verder zijn er blauwborst, roodborsttapuit, goudvink, havik, buizerd te horen en te zien. Op de omliggende weiden komen wulpen, grutto, scholekster, zilverreigers, enz voor. Ik nodig u daarom van harte uit om mee te wandelen en te genieten van deze overdaad in dit afgesloten reservaat. 

Foto goudvink: Jan Lok

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Zang en weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Oosteindseweg 82 Rijsbergen (NB)
Oosteindseweg helemaal uitrijden tot aan slagboom. De parkeerplaats "De Lokkerberg" bevindt zich aan uw linkerzijde.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

De gids neemt een telescoop mee zodat de vogels mooi van dichtbij bekeken kunnen worden. Als u zelf een verrekijker heeft, neemt u die dan wel mee! Het kan hier en daar nat zijn, dus draag goed schoeisel.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving