Alle activiteiten

Door Theo Wösting
IVN Leek/Nietap

Rietvogels in Nationaal Park Lauwersmeer

In de uitgestrekte rietvelden in het zuiden van het Nationaal Park Lauwersmeer wemelt het gelukkig nog van de vogels, zoals o.a. de rietzanger, rietgors, baardman, kleine karekiet, blauwborst, snor en roerdomp; maar ook roofvogels kun je er zien, zoals de bruine kiekendief, de buizerd, de torenvalk, de sperwer en misschien wel de zeearend. De Vogelwerkgroep van IVN-Leek/Nietap organiseert op deze zondag 12 mei 2019 een wandeling door het zuidelijke deel van het park. Op deze wandeling van 5 km gaan we proberen zoveel mogelijk soorten waar te nemen! De wandeling voert voor een deel door bos, waar de wielewaal vaak wordt gehoord; misschien treffen we die ook nog wel! (Foto rietzanger: Theo Wösting)

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Leek/Nietap

Onderwerp

Vogels van de rietvelden

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

De Rijsdammen 2 Kollumerpomp (FR)
Startplaats van de wandeling: de parkeerplaats aan het eind van de Rijsdammen (= doodlopende weg naar de Staatsbosbeheer-camping De Pomp). De Rijsdammen is weer een zijweg van de Kwelderweg, die begint bij Dokkumer Nieuwe Zijlen en de zuidelijke begrenzing van het NP Lauwersmeer vormt.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en volgt voor een groot deel een pad waarover ook Schotse Hooglanders en Konikpaarden kunnen hebben gelopen. Als de weersomstandigheden wat vochtig zijn (geweest) kan dit pad nogal zompig zijn. Goede waterdichte wandelschoenen of laarzen worden dan aanbevolen. De wandeling is daarom ook niet geschikt voor (al te jonge) kinderen. Er gaan minimaal 2 gidsen mee op deze wandeling. Een verrekijker is aan te bevelen. Er is evt. 1 leenkijker beschikbaar. De gidsen nemen ook een paar telescopen mee. Honden zijn NIET toegestaan!

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten