Alle activiteiten

Door Jos van Tongeren
Vogelwerkgroep Midden Overijssel

Op zoek naar de wulp in het Wierdense veld

Het Wierdense veld is een uniek hoogveen- heidegebied. Door verhoging van het waterpeil probeert Landschap Overijssel het hoogveen weer levend te krijgen, want levend hoogveen trekt bijzondere planten en dieren aan.

Tijdens deze excursie brengen we een bezoek aan de uitkijktoren, zodat we een beeld krijgen van de geschikte broedplekken voor o.a wulp, grutto en kievit. 2019 is het Jaar van de Wulp, dus we zijn erg benieuwd hoeveel wulpen we gaan zien. 

Na een korte wandeling door het veengebied komen we bij een aantal veenplasjes, waar we hopelijk de dodaars, geoorde fuut en een meeuwenkolonie kunnen observeren. En met wat geluk horen we de wielewaal!

Foto: wulp

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Midden Overijssel

Onderwerp

Genieten en herkennen van vogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Hortmeerweg Nijverdal (Overste)
Startpunt is bij de schaapskooi, Dalkruid 20 Nijverdal Kruispunt Dalkruid, Hortmeerweg en Buizerdweg.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Trek laarzen aan, ten zeerste aanbevolen, vooral na een wat nattere periode. En anders waterdichte wandelschoenen. Verrekijker uiteraard ook aanbevolen. Deze excursie is vooral geschikt voor de beginnende vogelaar. De excursieleider neemt een telescoop zodat de vogels mooi van dichtbij bekeken kunnen worden. Honden zijn niet toegestaan.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten