Alle activiteiten

Door Carolyn Vermanen
Sovon

Vogels ringen op de Wylerberg bij Nijmegen

Al jaren zeer populair in de Nationale Vogelweek: vogels ringen op de stuwwal bij Nijmegen bij het Veldstudiecentrum van Sovon Vogelonderzoek Nederland. De ringers zijn Frank Majoor en Ruud Foppen die vogels ringen op de Constant Effort Locatie op de Wylerberg. Kinderen kunnen de vogels van heel dichtbij zien en krijgen uitleg over het ringen, het onderzoek en de vogels.

Deelnemers aan deze activiteit zijn welkom vanaf 07.00 tot 11.00 uur. Je moet je wel aanmelden voor deze excursie, maar daarna mag je zelf bepalen welk tijdstip je komt en hoe lang je blijft. Met daarbij de aantekening: hoe vroeger je komt, hoe meer vogels er te zien zullen zijn.

Foto koolmees en junior ringers: Marijn Nijssen

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Sovon Vogelonderzoek Nederland

Onderwerp

Vogels ringen en vogels herkennen

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Rijksstraatweg 178 Beek-Ubbergen (GE)
Er wordt geringd op het terras van Villa Wylerberg, Rijksstraatweg 178 in Beek-Ubbergen

Duur

1 uur

Bijzonderheden

Heel leuke activiteit voor (groot)ouders en kinderen! Deze activiteit is mooi te combineren met een wandeling naar de naastgelegen Duivelsberg (paaltjeswandeling van 3 tot 6 km met onderweg pannenkoekhuis) Het is een goed idee beschermende kleding tegen teken en eventueel laarzen of wandelschoenen aan te trekken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten