Alle activiteiten

Door K van Setten
Vogelbescherming Nederland

Vroege vogelwandeling op Landgoed Hemmen

Tussen Tiel en Arnhem ligt het Landgoed Hemmen. Het landgoed ligt in de Overbetuwe. Rondom de ruïne van “het huis” ligt 350 ha. met bos, hoogstamboomgaarden, weilanden en een prachtig park in Engelse Landschapsstijl.

's Ochtends vroeg zingen alle vogels uit volle borst. Om een territorium te verdedigen, om een partner te verleiden en om de buren te vertellen dat dit gebied bezet is. Het is nog stil, een mooie tijd om in alle rust stil te staan bij vogelzang.

Bij deze excursie wandelen we met een klein groepje onder leiding van twee excursieleiders over het oude landgoed. We verwachten vrijwel alle tuin- en parkvogels. Denk bijvoorbeeld aan boomklever, zanglijster, groenling, grote bonte specht, zwartkop en tjiftjaf. In deze tijd zijn ook de  zomergasten gearriveerd. De nadruk in deze excursie ligt op het herkennen van de zang.

Foto tjiftjaf: Ad H. Baas / Saxifraga

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

vogelzang, tuin- en parkvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Kerkplein 2-10 Hemmen (GE)
We starten vanaf Dorpshuis De Oude School: Kerkplein 4, 6672 LB te Hemmen. Duur ongeveer 2 uur.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Na afloop nabespreking in het dorpshuis voor wie daar zin in heeft. De deelname is gratis, een eventuele consumptie na afloop is voor eigen rekening.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving