Alle activiteiten

Door Jos van Tongeren
Vogelwerkgroep Midden Overijssel

Vogels kijken langs de Regge bij Hellendoorn

Mooie wandeling door prachtige nieuwe natuur vol vogels. Tot 2005 waren Kalvenhaar en Koemaste landbouwgebieden die intensief werden gebruikt, met hoofdzakelijk graslanden en maisakkers. Er kwamen weinig dieren en planten voor.

Inmiddels is het gebied in beheer bij Landschap Overijssel en opnieuw ingericht. In samenwerking met het waterschap Regge en Dinkel is er een natuurlijke kronkelende loop gecreëerd voor de Regge, waardoor natte natuur zich heeft kunnen ontwikkelen. Er zijn nu graslanden, bosjes, houtsingels, poelen en graanakkers en rietlanden.

Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Ook is het een vogelrijk gebied met tientallen verschillende soorten (in 2016 ruim 100 soorten).

We kunnen dan ook verschillende soorten water- en moerasvogels verwachten, diverse kleine zangvogels, enkele weidevogels en met veel geluk de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de patrijs.

Foto patrijs: Jos van Tongeren

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Midden Overijssel

Onderwerp

Genieten en herkennen van vogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Reggeweg 27 Hellendoorn (Overste)
Parkeerplaats tussen verzorgingshuis De Blenke en Hellendoornse brug, bij de vissteiger. Ongeveer 300m ten oosten van adres Reggeweg 27, 7447 AN Hellendoorn.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Vooral voor de beginnende vogelaar. Verrekijker aanbevolen. Telescoop aanwezig Route is ook goed geschikt voor mensen in een rolstoel. Honden niet toegestaan.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten