Toon alle activiteiten

Door Donovan van Berkum
Excursieleider Vogelbescherming Vogelbescherming

Op zoek naar de boomvalk in Dunea Solleveld

Duingebied Solleveld van waterleidingbedrijf Dunea is ook in de zomer de plek voor broedvogels en hun jongen. In het noordelijk deel van het gebied ligt een grote infiltratieplas. Rondom deze plas vinden veel vogels hun plek.

De aalscholver is er een vaak geziene gast. In de meer begroeide delen treft u andere broedvogels aan, zoals vink, roodborst, koolmees en twee spechtensoorten. Bovendien zijn in het open gebied veldleeuwerik, roodborsttapuit, nachtegaal en graspieper te vinden. Met wat geluk komen we ook verschillende soorten roofvogels tegen maar in deze periode komt hier ook wel de boomvalk langs. Boomvalken zijn gespecialiseerd in het jagen op libellen. 

De wandelexcursie vindt plaats in het mooie duingebied Dunea Solleveld. Uw excursieleider heeft een ontheffing gekregen van beheerder Dunea voor maximaal 12 personen per excursie. Let dus op dat u het juiste aantal personen opgeeft! Anders moet uw excursieleider deelnemers teleurstellen, dat zou zonde zijn van uw reis. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Exclusief! Op zoek naar de boomvalk in Dunea Solleveld

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Aad Mansveldstraat 6 Den Haag (ZH)
Aan de Aadmansveldstraat zijn +_ 10 parkeerplekken daar kan u uw auto parkeren. Het is tevens ook de verzamelplek.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Het gebied is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn. Het advies is kleedje warm en trek lekkere wandelschoenen aan. Het kan aan de kust altijd wat kouder zijn dan in het binnenland. Zorg goed voor de inwendige mens en zorg dat je een verrekijker bij je heb. Een tip voor de fotograven onder ons neem ook een verrekijker mee . Uw excursieleider neemt ook een telecoop mee waar u gebruik van mag maken. Tijdens de excursie word een stop van ongeveer 20 minuten ingelast om uw zelf gemaakte broodje te nuttigen en uw drankje op te drinken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving