Toon alle activiteiten

Door Arjan Berben
BDL vrijwilliger

Het meest vogelrijke stukje Amsterdam

's Ochtends héél vroeg als nachtbrakers zich naar huis slepen en hardlopers en hondenbezitters nog op één oor liggen, duiken wij bij zonsopgang in de vogelwereld van het Diemerpark. Uitbundig zingen de vogels ons toe vanuit de bosjes. Zoveel! En dat gewoon in Amsterdam! Daar gaan we van genieten. Maar welke is welke? Daar gaan we het óók over hebben. Want ze zingen allemaal door elkaar. De Engelsen noemen het een 'dawn chorus'. Dit is een excusie voor beginnende vogelliefhebbers. U krijgt in kort bestek een handvat om bekende vogels op geluid te herkennen. En gaat u voor romantiek, een nachtegaal is waarschijnlijk. Bent u een jazz-fanaat, we doen ons best een bosrietzanger te ontdekken, die mixt freestyle de geluiden van andere vogels door elkaar. Gaat u voor doe maar gewoon, het rateltje van de winterkoning is alom tegenwoordig. Genoeg te beleven dus voor wie zijn oren wil gebruiken tijdens een korte wandeling langs de bosjes. En neem ook uw verrekijker mee, want we gaan ook kleurrijke vogels zien, in ieder geval groenlingen en met geluk blauwborst of ijsvogel. (Foto winterkoning: Birdphoto.nl)

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Genieten en herkennen van zangvogels en stadsvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Diemerzeedijk 50 Amsterdam (NH)
We starten aan het einde van het fietspad dat over de Nesciobrug loopt. Advies: kom met de fiets. [Met de auto parkeren kan eventueel op IJburg, Daarvandaan is het 15-20 minuten lopen naar het startpunt.]. Diemerzeedijk, 1095 KK Amsterdam

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Ook al is het mei, het kan best fris zijn. Zeker omdat we ons maar heel langzaam, luisterend en kijkend voortbewegen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving