Toon alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Tuinvogelconsulent Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Vogelwandeling door het Bossche Broek

Nationale Vogelweek in het Bossche Broek, wereldberoemd in Den Bosch e.o.

Een broek, dus een nat gebied, dat tegen het centrum van de stad aan ligt, op enkele honderden meters van de Sint Jan. Dat is toch wel uniek. Het hele jaar is er op vogelgebied wel wat te beleven.

In de Vogelweek zullen de blauwborst en grasmus wel zingen. Een rietzanger en kleine karekiet en ijsvogel kunnen we ook treffen. Staatsbosbeheer is de waterstand aan het verhogen dus we hopen weer op broedende grutto’s, watersnip en tureluur. Het zou zo maar kunnen, dit jaar.

(Foto kleine karekiet: Jankees Schwiebbe/Birdphoto.nl)

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Moeras- en weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Sterrebosweg 's-Hertogenbosch (NB)
De Sterrebosweg is een fietspad dat begint bij de kruising Zuidwal-Hekellaan-Pettelaarseweg. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage St.Jan, Hekellaan 25, 5211LZ , op 200 meter van het vertrekpunt. In de buurt is uitsluitend betaald parkeren of voor vergunninghouders. Vrij parkeren kunt u bijvoorbeeld bij Restaurant Croy, De Pettelaarse Schans 1, 5216 CG. Dat is 20 minuten lopen naar het het vertrekpunt. Vanaf treinstation Den Bosch is het ook ongeveer 20 minuten lopen naar het startpunt van de excursie.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn gewenst. Een telescoop is aanwezig. Er is geen toilet in het gebied. Let op i.v.m. parkeren. Zie info bij startpunt.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten