Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelweek in het Bossche Broek

Nationale Vogelweek in het Bossche Broek, een 'wereldberoemd' natuurgebied bij Den Bosch. Een broek, dus een nat gebied, dat tegen het centrum van de stad aan ligt, op enkele honderden meters van de Sint Jan. Dat is toch wel uniek. En het hele jaar is er op vogelgebied wel wat te beleven.

In de Vogelweek zullen diverse riet- en struweelvogels nog of al wel actief zijn. De kievit zal trots zijn jongen showen en de ijsvogel kunnen we ook treffen. Staatsbosbeheer is de waterstand aan het verhogen dus we hopen op nog veel meer moois.

Foto kleine karekiet: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Moeras- en weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Sterrebosweg 's-Hertogenbosch (NB)
De Sterrebosweg is een fietspad dat begint bij de kruising Zuidwal-Hekellaan-Pettelaarseweg. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage St. Jan, Hekellaan 25, 5211LZ , op 200 meter van het vertrekpunt. In de buurt is verder uitsluitend betaald parkeren voor vergunninghouders. Via de transferia kunt U een hele dag parkeren voor € 5,- , inclusief busvervoer van en naar het centrum. Vanaf treinstation Den Bosch is het ongeveer 20 minuten lopen naar het startpunt van de excursie.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende natuur- en vogelliefhebber. Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn gewenst. Een telescoop is aanwezig. Er is geen toilet in het gebied. Wel in de nabij gelegen parkeergarage. Let op i.v.m. parkeren. Zie de toelichting onder 'startpunt'.

Toegankelijk met rolstoel

Ja
Eventueel mogelijk. Dan graag vooraf contact i.v.m. de te volgen route.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten