Toon alle activiteiten

Door Erik Mensonides
Excursieleider Vogelbescherming Sundry Moves wandelcoaching

Vogelontdekkingstocht door de Wilperwaarden bij Deventer

We gaan op zoek naar alle weidevogelsoorten, watervogels, roofvogels, de koekoek, ijsvogels en mogelijk weer de visarend of zeearend.

De uiterwaarden zijn door het plasdras uitermate geschikt voor het ontdekken van diverse vogelsoorten. Wil je ook 75 soorten in 3 uur tijd zien en/of horen, dan is deze excursie de uitgelezen kans om veel nieuwe soorten te ontdekken.

We zien de beverburcht, door het vroege tijdstip kunnen we ze ook aantreffen. De excursie wordt met passie en veel enthousiasme geleid.

We staan ook even stil bij de oorsprong waar 1250 jaar geleden de Ijssel is ontstaan en Deventer door Lebuines als nederzetting is gesticht, kortom voor elk wat wils.

(Foto boomvalk: Jan Lok)

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Sundry Moves wandelcoaching

Onderwerp

De vogelsoorten van de Wilperwaarden

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Weerdseweg 6A Wilp (GE)
Verzamelen bij de parkeerplaats van de Kribbe.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Indien iemand een telescoop heeft, is dit erg welkom. Neem waterdicht schoeisel mee. Er is één leenkijker beschikbaar. Deze excursie is gratis. Een eventuele vrijwillige bijdrage is welkom en gaat naar Vogelbescherming.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten