Toon alle activiteiten

Door Douwe Greydanus
Excursieleider Vogelweek KNNV afd.Hoorn/West-Friesland

Vogels aan het Vooroever te Onderdijk

Deze activiteit duurt van 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Bij aankomst gaat u wandelend over de Nesserdijk met gids en telescoop genieten van de aalscholvers die broeden in de bomen en ook van de lepelaars. Ook de lepelaars hebben een kolonie in de Vooroever.

Uiteraard zijn er veel meer soorten te zien hier aan het IJsselmeer in en boven het gebied van Staatsbosbeheer, zoals verschillende soorten eenden en ganzen. Ook verwachten we verschillende vogelsoorten die broeden in het riet: rietzanger, rietgors en kleine karekiet. En misschien wel een koekoek!

Foto lepelaar: Douwe Greydanus

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

KNNV afd. Hoorn/West-Friesland

Onderwerp

Vogels kijken en herkennen aan het Vooroever

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Nesserdijk Wervershoof (NH)
U kunt parkeren aan de parallelweg en via het pad bij de speeltuin Neshof gelegen tussen Nes 156 &158 de dijk op via de trap. Nesserdijk, 1693 Wervershoof.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen, goede kleding, Niet geschikt voor rolstoelen. Bij slecht weer gaat het niet door! Indien het weer te slecht is, hoort u bijtijds van uw excursieleider.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten