Toon alle activiteiten

Door Mark Sloendregt
Excursieleider Vogelweek Vogelwerkgroep de Kempen

Avondwandeling in het Leenderbos bij Valkenswaard

Het Leenderbos maakt onderdeel uit van Boswachterij Leende en we zijn te gast op het terrein van Staatsbosbeheer. We zullen een vogelwandeling maken in de schemering en lopen een ronde om het Laagveld.

Het Laagveld is een nat heideterrein. De kans is groot om baltsende watersnippen (bijgenaamd hemelgeit) en houtsnippen waar te nemen. Hoogstwaarschijnlijk zijn er dan ook al enkele vroege nachtzwaluwen (bijgenaamd geitenmelker) aanwezig. Het beloofd dus een mooie avond te worden.

Foto nachtzwaluw: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep de Kempen

Onderwerp

Vogelzang in de avondschemering

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Budelse Baan Leende (NB)
Verzamelen op het parkeerterrein Leenderbos (ingang Drie Bruggen) tegenover Bruggerhuizen 12, Leende

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Aan de excursie kan iedereen deelnemen van jong tot oud. Ook geschikt voor kinderen. De paden zijn heel toegankelijk. Neem een verrekijker mee en eventueel iets tegen muggen: deet of muggenmelk.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving