Toon alle activiteiten

Door Gert Ottens
Medewerker Vogelbescherming Nederland

Nachtzwaluwen op de Leusderhei

Dit gebied is een uitstekende plek om de mysterieuze nachtzwaluw te horen (en vaak ook te zien!). En de ambiance is werkelijk fantastisch: het geratel en geklapwiek van de vogels, in het donker op de hei.

Ondertussen maken we ook goede kans op baltsende houtsnippen (ook zoiets wat men niet vaak ziet/hoort!) en andere nachtvogels als uilen, en (rosse) vleermuizen.

Hoewel de Leusderhei een militair oefenterrein is en dus niet toegankelijk, kunnen deze nachtdieren vanaf bepaalde plekjes goed worden waargenomen. 

Foto nachtzwaluw: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Nachtvogels, nachtzwaluwen en vleermuizen

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Doornseweg 23 Woudenberg (UT)
Verzamelen op de parkeerplaats van pannenkoekenrestaurant Bergzicht.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

We zullen niet heel ver wandelen, dus geschikt voor vrijwel iedereen, kinderen inclusief. Stevig schoeisel niet strikt noodzakelijk. Een verrekijker is wel handig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving