Alle activiteiten

Door Gert Ottens
Medewerker Vogelbescherming

Nachtzwaluwen luisteren (en hopelijk zien)!

Dit gebied is een uitstekende plek om de mysterieuze nachtzwaluw te horen (en vaak ook te zien!). En de ambiance is werkelijk fantastisch: het geratel en geklapwiek van de vogels, in het donker op de hei.

Ondertussen maken we ook goede kans op baltsende houtsnippen (ook zoiets wat men niet vaak ziet/hoort!) en andere nachtvogels als uilen, en (rosse) vleermuizen.

Hoewel de Leusderhei een militair oefenterrein is en dus niet toegankelijk, kunnen deze nachtdieren vanaf bepaalde plekjes aan de rand van het gebied goed worden waargenomen. 

Foto nachtzwaluw: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Nachtvogels, nachtzwaluwen en vleermuizen

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Treekerweg Leusden
Verzamelen op de parkeerplaats van pannenkoekenrestaurant Bergzicht. Doornseweg 23, 3931 MH Woudenberg. Deze parkeerplaats wordt in de loop van de avond afgesloten, dus parkeren in de berm langs de oprit naar de parkeerplaats.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

We zullen niet heel ver wandelen, dus geschikt voor vrijwel iedereen, kinderen inclusief. Stevig schoeisel niet strikt noodzakelijk. Een verrekijker is wel handig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving