Toon alle activiteiten

Door M Alberts
Excursieleider Vogelweek Groninger Landschap

Vogelwandeling polder Breebaart in Groningen

Deze wandeling, georganiseerd in het kader van de Nationale Vogelweek 2018, is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om naar vogels te kijken en er meer van willen weten en voor mensen met specifieke interesse voor vogels.

Ervaren vogelkenners zullen deze wandeling begeleiden. De deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De wandeling gaat over de zeedijk en via de Breebaartpolder terug naar Bezoekerscentrum Dollard.

Op de zeedijk gaan we langs de kwelder en hebben we uitzicht op de Punt van Reide met een rijke variant aan vogels. Op de zeedijk kunnen we bij de zeehondenwand een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren.

In de polder Breebaart is het volop voorjaar en nieuw leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. De ouders vliegen af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. Na de wandeling kan nog een bezoek worden gebracht aan de vogelkijkhut om in alle rust de vogels in de Breebaart te opserveren.

Bezoekerscentrum Dollard is geopend voor een kopje koffie of thee en daar kun je ook een expositie bezoeken. Verder kun je in de filmzaal en de uitkijkpost met telescoop voor een prachtig uitzicht over Polder Breebaart en de Dollardnog bezoeken.

Foto kluut: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Groninger Landschap

Onderwerp

diverse watervogels en steltlopers

Startpunt

Dallingeweersterweg 29 Termunten (GR)
Bezoekerscentrum Dollard. Parkeergelegenheid aanwezig.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen gewenst. Kinderen onder begeleiding van ouders welkom. Honden zijn, ook aangelijnd, niet toegestaan.

Kosten

Nee

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten