Toon alle activiteiten

Kanoreis Czarna Hancza en Biebrzamoerassen

Met een Canadese kano al varend de prachtige ongerepte Biebrzamoerassen ontdekken is een heel bijzondere ervaring. Behalve de enorme hoeveelheid aan vogels; zwarte ooievaar, buidelmees, zwarte stern, witwang-en witvleugelstern, zeearenden, allerlei rietvogels en nog veel meer, is ook andere flora en fauna ruim vertegenwoordigd. Terwijl je meepeddelt op de stroom, verras je kraanvogels vlak naast je op de oever en zie je otters en bevers en soms zelfs een eland in het water. Als er een zeearend overvliegt gaan duizenden vogels rondom je, massaal de lucht in.

Begeleid door het onophoudelijk gekras van de grote karekiet, en ontelbare beekjuffers, zie je alles ineens van een andere kant en vaar je er letterlijk middenin.

 

Logo Agro Natura

Peddelend over het riviertje de Czarna Hancza kom je weer door  heel ander gebied. Je vaart door klleinschalig boerenland en het Woud van Augustow, het grootste aaneengesloten bosgebied van Polen. Omringd door het gezang van wielewaal, de roep van de draaihals en het geklop van allerlei soorten spechten, passeer je regelmatig een zaagbek of brilduiker met pullen, of vliegt een witgat op.

Ook 's nachts ben je middenin het natuurgebied en slaap je in een tent of eenvoudige accommodatie. Kortom, niet alleen voor vogelaars, maar voor elke natuurliefhebber is deze reis onvergetelijk.

Bekijk hier een leuk videoverslag van kanovaren op de Czarna Hancza

Bekijk hier een leuk filmpje van een ontmoeting met zwemmende elanden in de Biebrzamoerassen

 

 

Duur

10 dagen

Vertrek

vrijdag 18 mei 2018

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten