Alle activiteiten

Door Wim Kemperink
IVN Eys

Nestkastcontrole van kleine zangvogels bij Eys

De vogelwerkgroep van het IVN Eys controleert jaarlijks van begin april tot begin juni wekelijks ca. 25 nestkastjes in zowel het Froweinbos als het Waterwingebied (beide liggend aan de rand van het kerkdorp Eys) en volgt zo de verschillende stadia van nestbouw tot het uitvliegen van de jonge vogeltjes.

U wordt uitgenodigd om een ronde mee te lopen, te luisteren en in de nestkastjes te kijken. We zien vooral kool- en pimpelmees en de boomklever. Natuurlijk kijken we ook naar de lenteflora en andere vogels en (sporen van) dieren.

Foto nest koolmees: Wim Kemperink

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

VWG IVN Eys

Onderwerp

Nestkastcontrole kleine zangvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Mesweg 18 Eys (LI)
Parkeerplaats met voldoende parkeergelegenheid aan de Mesweg nabij de kerk tegenover slagerij Bormans. Mesweg 18 in Eys.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen en een verrekijker zijn wenselijk. Honden zijn niet toegestaan. Deze excursie is voor iedereen geschikt, maar kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene. Deze excursie is natuurlijk op eigen risico en i.v.m. de aard van het terrein niet geschikt voor minder validen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving