Toon alle activiteiten

Door Ellen Tanger
Excursieleider Vogelweek Inezia tours

De vogels van Het Twiske

Het Twiske is een natuurgebied gelegen tussen Den Ilp, Oostzaan en Purmerend. Het heeft niet voor niets het predicaat Natura 2000-gebied gekregen. Het reservaat is rijk gevarieerd gebied en biedt ruigtes, rietvelden en open water. Tijdens de ongeveer 3 uur durende wandeling krijgt u niet alleen een prachtig beeld van de rijkdom van Het Twiske, u zult ook met een aanzienlijke soortenlijst thuis komen. U maakt bijvoorbeeld kans op hoempende Roerdompen, Baardmannetjes, zingende Blauwborsten en jagende Bruine Kiekendieven. Uiteraard zijn er in deze tijd van het jaar ook altijd verrassingen denkbaar en is scherpte dus geboden!
Tijdens deze excursie zien en horen we met gemak tussen de 40 en 50 soorten vogels, maar er zijn ook dagen dat we daar ruim boven uitkomen. Kortom: reden genoeg om met Ellen mee te gaan en u tegoed te doen aan de vogelpracht van dit misschien nog niet al te bekende maar wel degelijk zeer interessante gebied!
De excursie is voor een ieder met een gemiddelde conditie goed te doen.

Foto rietzanger: Ellen Tanger

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Inezia tours

Onderwerp

Het Twiske

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Polderweg Den Ilp (NH)
Door rijden tot over de brug , gratis parkeren

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Trek wandel schoenen aan en neem een verrekijker mee als je deze hebt.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving