Toon alle activiteiten

Door Servan Ott
Excursieleider Vogelweek

Workshop vogelfotografie in de haven van Enkhuizen

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Enkhuizen is een hele bijzondere vogelfotografielocatie. In de vogelrijke haven is een grote futenkolonie en in het Wilhelminaplantsoen brengt kleine kolonie blauwe reigers hun jongen groot. De oude binnenstad is vogelrijk met mussen, gierzwaluwen en vele andere kleine vogels.

In de haven gaan we o.a futen met hun jongen op de ruggen fotograferen, meerkoeten,- en eendenpulletjes, blauwe reigers vissend en in vlucht (in hun nog prachtige broedkleed) en op zoek naar de bijzondere ijsvogel. Sinds de laatste jaren regelmatig te zien in de haven.

Foto Futen: Servan Ott

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Servan Ott Fotografie

Onderwerp

Workshop vogelfotografie

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Stationsplein 3 Enkhuizen (NH)
Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats naast het station, aan de stadskant.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de vogels in de haven en binnenstad van Enkhuizen, de belichtingsdriehoek, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi, fotograferen in de M en A(v) stand, creatieve fotografie. Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Tip: trek goede wandelschoenen aan en een waterdichte of regenbroek voor het fotograferen met een laag perspectief. Tijd: van 18:30 tot ca. 22:00 uur.

Kosten

€ 30,- contant (het liefst gepast) meenemen. Inclusief koffie/thee/koek en fotografie document

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten