Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

Trekvogels in de Brabantse Biesbosch

In deze excursie, willen we u meenemen in de dynamiek van de Brabantse Biesbosch. Het domein van de zeearend en tegenwoordig ook de visarend. In deze tijd van het jaar kunnen we getuigen zijn van de laatste wintergasten die nog niet weggetrokken zijn en de eerste zomergasten die hier even opvetten, voordat ze hun tocht voortzetten. We kunnen dus van alles aantreffen, van de eerste weidevogels terug uit Afrika, maar ook diverse steltlopers en echte wintergasten als wintertaling en smient. En met wat geluk, zien we nog een zeearend op zoek naar prooi, of de laatste takken ter versteviging van hun nest. Welkom in de Biesbosch en laten we er samen een excursie van maken.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Trekvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

De Hilweg 2 Werkendam (NB)
Er zijn 2 parkeerplaatsen bij het Biesbosch Museum. Eén tegenover het museum en één net voor de brug, voor het museum en vandaar uit starten we de excursie. Na afloop kunt u daar nog rondkijken en kunt u daar ook een kop koffie drinken als u dat wilt.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

In deze tijd van het jaar, kan het nogal nat en modderig zijn, dus goed schoeisel is sterk aanbevolen. Omdat vogels vaak wat verder weg zitten, is een verrekijker wel nodig. Dus als u er één hebt, neem hem dan zeker mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving