Navigatie overslaan
Alle activiteiten

VAAREXCURSIE - Geheimzinnige moeras- en watervogels en hun zintuigen

Tijdens deze excursie besteden we vooral aandacht aan riet- en moerasvogels zoals karekieten, rietzangers, rietgorzen, futen, blauwborsten, rallen- en eenden soorten. Maar ook aan broedkolonies met indrukwekkende aantallen brandganzen, kokmeeuwen, kleine mantelmeeuwen en kleine kolonies visdieven en kluten. En met wat geluk zien we ook een Roerdomp. Want in deze tijd zijn er jongen en worden regelmatig voedselvluchten ondernomen.

Tijdens de vaartocht vertelt de gids over de bijzondere zintuigen van vogels; zoals hoe goed kunnen vogels zien en horen en kunnen vogels ruiken of proeven?

Natuurmonument het Wormer- en Jisperveld is 2.300 ha. weids veenweidenlandschap, onderdeel van Nationaal park “Laag-Holland”. Duizenden eilandjes, veel water, bosjes en riet. Een eldorado voor duizenden weide-, moeras-, water- en roofvogels. En bijzondere planten, dieren en vissen. Beleef deze prachtige natuur van nabij met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Geheimzinnige moerasvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Veerdijk 106 Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer.
Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten.
Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Tips

  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen.
  • Neem zo mogelijk een verrekijker mee.
  • De excursie thema’s zijn gebaseerd op thema’s uit het boek “Vogelfamilies van Nederland” en het boek ” Wat maakt vogels zo interessant”. Vogelfamilies van Nederland beschrijft de verwantschap en familiekenmerken van 62 vogelfamilies en hun 264 individuele leden. In “Wat maakt vogels zo interessant” zijn in vogelvlucht bijzondere biologische en ecologische aspecten over vogels samengevat. Hoe zijn vogels ontstaan? Hoe kan een vogel vliegen? Waarom zijn er zoveel soorten? Hoe komen ze aan al die mooie kleuren en waartoe dienen ze? Kunnen vogels ruiken? Welke vogels zingen en welke niet? En waarom zingen ze? Hebben vogels emoties en zelfbewustzijn? Hoe doen ze het? En hoe vaak? Het wat, hoe en waarom over o.a. vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt. Dit boek is voor euro 17,95 en “Vogelfamilies” is voor euro 27,95 verkrijgbaar tijdens de excursie, de webshop van de Vogelbescherming en de boekhandel.
Voor kinderen is deze vaartocht minder geschikt omdat ze dan 2 uur lang op een plaats moeten stil zitten.

Kosten

€ 15,00 per persoon
Dankzij uw deelnamebedrag kunnen wij het onderhoud en de kosten van de benodigde boten betalen. Normaal tarief; 17,50 Euro per excursie pp. VBN-leden ; 15 Euro per excursie pp. Beide incl. consumptie na afloop.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving