Toon alle activiteiten

Door Marcel Boer
Excursieleider Vogelbescherming

VAAREXCURSIE - Geheimzinnige moerasvogels

Tijdens deze excursie besteden we vooral aandacht aan riet- en moerasvogels zoals karekieten, rietzangers, futen, blauwborsten, rallen- en eendensoorten. We varen ook langs broedkolonies met indrukkwekkende aantallen brandganzen, kleine mantelmeeuwen en kleine kolonies visdieven, kluten en kokmeeuwen. 

En met wat geluk zien we een roerdomp. In deze tijd hebben de roerdompen jongen. De ouders vliegen ijverig af en aan met voedsel voor de hongerige kuikens. 

Tijdens de vaartocht vertelt de gids ook over de bijzondere zintuigen van vogels. Kunnen vogels bijvoorbeeld ruiken of proeven?

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Onderwerp

Geheimzinnige moerasvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Veerdijk 106 Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer. Openbaar vervoer Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten. Met eigen vervoer Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Kosten

€ 10,00 per persoon

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving