Alle activiteiten

Door Marcel Boer
VBN NM VBWZ

VAAREXCURSIE - Geheimzinnige moeras- en watervogels en hun zintuigen

Tijdens deze excursie besteden we vooral aandacht aan riet- en moerasvogels zoals karekieten, rietzangers, rietgorzen, futen, blauwborsten, rallen- en eendensoorten. Maar ook aan broedkolonies met indrukwekkende aantallen brandganzen, kokmeeuwen, kleine mantelmeeuwen en kleine kolonies visdieven en  kluten.
En met wat geluk zien we ook een roerdomp. Want in deze tijd zijn er jongen en worden regelmatig voedselvluchten ondernomen.

Tijdens de vaartocht vertelt de gids ook over de bijzondere zintuigen van vogels. Kunnen vogels bijvoorbeeld ruiken of proeven?

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Onderwerp

Geheimzinnige moerasvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Veerdijk 106 Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer.
Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten.
Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Kosten

€ 10,00 per persoon
Inclusief consumptie na afloop. Dankzij uw deelnamebedrag kunnen wij het onderhoud en de kosten van de benodigde boten betalen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving