Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelreis Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden vormen een eilandengroep (archipel) in het oostelijk deel van de Atlantische Oceaan, circa 100 km verwijderd van de Noordwest-Afrikaanse kust. Het bestaat uit 13 eilanden en vormt samen met Madeira, de Azoren en Kaapverdische eilanden Macaronesië.

Logo BirdingBreaks

Op de Canarische eilanden komen veel (wilde) Kanaries voor. De eilandengroep is echter niet naar deze vogels genoemd. Het tegendeel is waar: de Kanarie is naar de Islas Canarias genoemd. In werkelijkheid dankt de Canarische Eilanden zijn naam aan de hond (Canis). De geïsoleerde ligging ten opzichte van het Europese en Afrikaanse continent heeft in de loop van de eeuwen geleid tot de evolutie van een geheel eigen flora en fauna met heel veel endemen, soorten (en ondersoorten) die alleen daar voorkomen.

Met betrekking tot de vogels zijn, naast de reeds genoemde Kanarie, de Laurierduif en Bolles Laurierduif, Madeiragierzwaluw, Berthelots Pieper, Canarische Goudhaan, Canarische Tjiftjaf, Canarische Roodborsttapuit, Blauwe Vink en de Iberische Klapekster (ondersoort koenigii) goede voorbeelden daarvan. De Tenerifepimpelmees is in dit opzicht wel heel bijzonder aangezien er op de archipel minstens vier verschillende variaties voorkomen, d.w.z. dat de pimpelmezen van het ene eiland verschillen van die van het naburige eiland! De Darwintheorie is op de Canarische Eilanden in levende lijve te aanschouwen en de archipel wordt daarom wel eens beschouwd als de Galapagos van de oostelijke Atlantische Oceaan.

Duur

8 dagen - meerdere vertrekdata

Vertrek

zondag 1 augustus 2021

Reisorganisatie

BirdingBreaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten