Toon alle activiteiten

Door Wadden Vogelfestival

Wadden Vogelfestival

Op 12 en 13 mei 2018 wordt voor de derde keer het Wadden Vogelfestival op Texel georganiseerd. Op initiatief van het Nationaal Park en het Vogelinformatiecentrum worden er dat weekend diverse activiteiten rondom vogels kijken op Texel georganiseerd.

Op 7 plaatsen zijn vogelkijkpunten ingericht waar vrijwilligers uitleg geven over welke vogelsoorten er te zien zijn. Er worden het gehele weekend doorlopend vogelexcursies georganiseerd waarvan de opbrengt naar een goed vogelkijkdoel op Texel gaat. Er is een grote verrekijkershow van alle belangrijke merken en op 12 mei wordt er voor de tweede keer een officiele Texel Big Day gehouden waarbij teams van drie of vier vogelaars 24 uur lang te voet of per fiets vogels kijken en daarmee geld inzamelen voor het goede vogeldoel op Texel.

Dit jaar wordt het geld besteed aan bescherming van de huiszwaluw.

Aanmelden

Details

Activiteit

Evenement

Onderwerp

Vogelexcursies, vogels kijken, verrekijkershow, Texel Big Day

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Voor alle soorten vogelaars van zeer beginnend tot gevorderd. Dat weekend is tevens Dutch Birding Vogelweekend op Texel. Ook zal er een avondprogramma worden georganiseerd in het Eierlandsche huis, meer informatie op www.waddenvogelfestival.nl.

Kosten

Voor de excursies wordt een vergoeding gevraagd (15 euro voor de twee uur durende wandelexcursies en 40 euro voor de drie uur durende busexcursies), de opbrengst gaat naar het goede doel. Alle overige activiteiten zijn gratis.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten

In de omgeving