Alle activiteiten

Door Bas Geerlings
Vogelbescherming Nederland

Winter op de Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas is een plas die is ontstaan door uitbaggering van zand voor de A9. Deze plas is 40m diep. Omdat de plas zo diep is, wordt er zout water omhoog gestuwd, zodat de plas in het midden nooit bevriest. Tot heil van de 20.000 eenden (vooral smienten en kuifeenden) die er overwinteren.

Tijdens deze excursie kijken we welke watervogels we allemaal kunnen vinden op de plas. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

watervogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Middenweg Ouder-Amstel
We verzamelen bij de vogelhut: neem op de A2 de afslag Ouderkerk-Duivendrecht en ga richting Ouderkerk. Vanuit Utrecht gaat u eerst het viaduct over de snelweg over en direct daarna gaat u links. Vanuit Amsterdam gaat u boven aan de oprit rechtdoor. Rijd door tot de grote parkeerplaats. Vanuit daar kunt u via het westen lopend naar de hut toe, een wandeling van een ruime kilometer. Per fiets is de plek ook bereikbaar via de Middenweg en vanuit de Holendrechter-en Bullewijkerpolder.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Kleed u vooral warm aan! Warme dichte schoenen. en kleding. Geschikt voor iedereen, beginnende en ervaren vogelaars. Een verrekijker verhoogt het plezier in vogelen. Geschikt voor minder validen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving