Toon alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Tuinvogelconsulent Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Het Dal van de Beerze

De winter in het beekdal komt er aan en we kunnen gaan kijken wie er al weer terug is. En in wat voor 'n beekdal. Enkele jaren geleden is de toenmalige afvoersloot De Beerze weer terug getoverd in een prachtige laaglandbeek. We gaan een rondje maken in de overstromingsvlakte van De Beerze. En dat voormalig stuk landbouwgrond is nu een eldorado voor talloze watervogels en een beetje afhankelijk van de waterstand kunnen we in de wintertijd aalscholver, grote zilverreiger, diverse eendensoorten en bijvoorbeeld de ijsvogel zien. Buizerd en slechtvalk en wellicht klapekster kunnen acte de présence geven.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Wintergasten

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Logtsebaan 1 Oirschot (NB)
Parkeerplaats Natuurmonumenten aan de Logtsebaan. Een paar honderd meter westelijk van huisnummer 1. 5688 LN in Spoordonk.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Goed en stevig schoeisel is vereist. We lopen bijna voortdurend over een grasdijk en die kan glibberig zijn. De conditie dient ook redelijk op orde zijn. Neem voor Uzelf wat lekkers mee voor onderweg. Een verrekijker is wel aan te raden maar de telescoop verzorg ik. Er is onderweg geen toilet, bosjes wel.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving