Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Op zoek naar de klapekster

Corona heeft een beetje de traditie om in de winter naar de klapekster te gaan zoeken, de das om gedaan. Maar we gaan weer! Dit keer naar de Landschotse Heide. De heide blinkt nou niet uit door de soortenrijkdom, zeker niet nu de stikstofellende en de lage grondwaterstand de laatste overlevers ook nog te pakken nemen. Maar de weidsheid van het landschap en de (hoop ik) grote stilte rechtvaardigen op zich al een bezoek. Die ene wintergast klapekster is dus ons hoofddoel. Maar een kans op de blauwe kiekendief, buizerd en torenvalk is er ook. Verder grote zilverreigers en watersnip. Klein mezenspul, graspieper en rietgors zullen er ook wel zijn en in de bosrand wellicht de grote bonte, de kleine bonte en de zwarte specht. Komt u meespeuren? 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

De Klapekster

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Keijenhurkseweg 4 Vessem (NB)
Vanaf de A58, afslag Middelbeers-Oirschot via Oostelbeers naar Middelbeers. Vanaf daar richting Eersel over de Kuikeindseweg. Na 3 km rechtsaf de Keijenhurkseweg. Parkeren 100 meter na nummer 4.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de (aanstormende) natuurvorser met brede interesse. Een redelijke conditie om ruim 3 uur in de benen te zijn is wenselijk. Zorg voor een verrekijker en goede wandelschoenen alsmede bij het weer passende kleding. Denk ook aan Uw inwendige mens. Een telescoop is al aanwezig. Er is geen toilet, bosjes zijn er wel.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving