Toon alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Tuinvogelconsulent Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Op zoek naar de klapekster

De data van de klapekstertelling zijn weer vastgesteld. Er zijn jaren geweest dat ik geen klap van klapeksters heb gezien. Dat bracht mij op het idee gezamenlijk te gaan tellen. 12 paar ogen zien allicht meer als dat ene paar van mij.... De wandeling gaat dit jaar weer over de Landschotse Heide. De weidsheid van het landschap en de (hoop ik) grote stilte rechtvaardigen op zich al een bezoek. Zijn er ook vogels dan ? Ja, zeker wel. Bij het vorige telrondje de blauwe kiekendief, buizerd en torenvalk. Verder grote zilverreigers en watersnip. Ook veel klein mezenspul, graspieper en rietgors en de grote bonte en zwarte specht. En als het toch nog een beetje wil winteren hoop ik dus op die klapekster en wellicht ook kleine zwanen en rietganzen. Komt u meespeuren?

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

De Klapekster

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Keijenhurkseweg 4 Vessem (NB)
Vanaf de A58, afslag Middelbeers-Oirschot via Oostelbeers naar Middelbeers. Vanaf daar richting Eersel over de Kuikeindseweg. Na 3 km rechtsaf de Keijenhurkseweg. Parkeren 100 meter na nummer 4.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Redelijke conditie om ruim 3 uur op de benen te zijn is wenselijk. Zorg voor een verrekijker en goede wandelschoenen alsmede bij het weer passende kleding. Denk ook aan Uw inwendige mens. Een telescoop is al aanwezig. Er is geen toilet, bosjes wel.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving