Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider Vogelbescherming

Op zoek naar de klapekster

Er zijn jaren geweest dat ik geen klap van klapeksters heb gezien. Maar we gaan weer gezamenlijk zoeken. 11 paar ogen zien allicht meer als dat ene paar van mij.... De wandeling gaat dit jaar weer over de Landschotse Heide. De weidsheid van het landschap en de (hoop ik) grote stilte rechtvaardigen op zich al een bezoek. Zijn er ook vogels dan ? Ja, zeker wel. Bij het vorige telrondje de blauwe kiekendief, buizerd en torenvalk. Verder grote zilverreigers en watersnip. Ook veel klein mezenspul, graspieper en rietgors en de grote bonte, de kleine bonte en de zwarte specht. Maar als het een beetje wil winteren hoop ik dus op die klapekster en wellicht ook kleine zwanen en rietganzen. Komt u meespeuren? En ehh, neem wat (regen-)water mee. Het is momenteel gortdroog op de hei.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

De Klapekster

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Keijenhurkseweg 4 Vessem (NB)
Vanaf de A58, afslag Middelbeers-Oirschot via Oostelbeers naar Middelbeers. Vanaf daar richting Eersel over de Kuikeindseweg. Na 3 km rechtsaf de Keijenhurkseweg. Parkeren 100 meter na nummer 4.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Redelijke conditie om ruim 3 uur in de benen te zijn is wenselijk. Zorg voor een verrekijker en goede wandelschoenen alsmede bij het weer passende kleding. Denk ook aan Uw inwendige mens. Een telescoop is al aanwezig. Er is geen toilet, bosjes wel. Een wandeling voor de beginnende vogelaar.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving