Toon alle activiteiten

Vogels van het Geuldal

In dit mooie gebied, in het uiterste zuiden van ons land, gaan we op zoek naar o.a. de Appelvink, de Grote Gele Kwikstaart, de Middelste Bonte Specht, de Waterspreeuw en de IJsvogel. We verblijven in het rustig gelegen hotel ‘Vue’, in het gehucht Geulhem. Alleen het hotel is al een bezoek op zich waard!

 

Logo Stichting Vogelreizen

Onze uitstapjes brengen ons onder meer naar de ‘Curfsgroeve’ in het Geuldal: een oude mergelgroeve die nu een uniek natuurgebied geworden is. Ook bezoeken we het Belgische plaatsje Plombières. We maken van daaruit een mooie natuur- en vogelwandeling langs de bovenloop van de Geul, door een uniek natuurreservaat. Daar verwachten we de Waterspreeuw en de IJsvogel. Dit natuurgebied is ontstaan op oude terreinen van lood- en zinkmijnen. Op deze laatste gronden groeit de bekende zinkflora, met o.a. het prachtige gele Zinkviooltje. Op de derde dag is er voor de liefhebbers, vóór het ontbijt, een dageraadexcursie door het vochtige natuurgebied ‘Ingendael’.

‘s Ochtends brengen we opnieuw een bezoek aan weer een ander gedeelte van het imposante Geuldal. We wandelen terug door een hellingbos, met een bezoek aan de ‘Meertensgroeve’, een oude grind- en zandgroeve die nu het leefgebied is van o.a. de Vroedmeesterpad en de Geelbuikvuurpad.

 

Duur

3 dagen

Vertrek

woensdag 11 april 2018

Reisorganisatie

Stichting Vogelreizen

Ga naar de website

Toon alle activiteiten