Toon alle activiteiten

Door Rien Jans
Excursieleider Vogelbescherming Vogelbescherming Nederland

Herfst polder vogelwandeling Arkemheen

Acht kilometer wandelen door Polder Arkemheen, vogelparadijs aan het Nijkerkernauw. Polder Arkemheen is één van de oudste polders van Nederland. Bijzonder aan het gebied is dat er geen ruilverkaveling heeft plaatsgevonden; de oude structuur van de polder is nog intact. Het gebied is een Natura-2000 gebied. Dankzij het vogelvriendelijk beheer is de polder een paradijs voor weidevogels en ganzen. Het Nijkerkernauw is een trekpleister voor veel verschillende soorten eenden en futen.

Tijdens deze wandeling neem ik u mee door de polder en langs het Nijkerkernauw. Hoeveel wintergasten zijn er al gearriveerd? Smient? Kolgans? Goudplevier? We gaan het zien! De wandeling duurt ongeveer 3,5 uur.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

watervogels weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Zeedijk 6 Nijkerk (GE)
Parkeerplaats bij bezoekerscentrum stoomgemaal Hertog Reijnout

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Zorg voor goede kleding en wandelschoenen. In de polder is geen beschutting! Het stoomgemaal is na 1 oktober gesloten; er is geen andere horeca of sanitair beschikbaar.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving