Alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

Wintergasten in de Kwade Hoek

Weer of geen weer, het landschap in het duingebied en op zandplaat van de Kwade Hoek is altijd een fascinerend spektakel. Het is een geweldig mooi gebied, met natte duinvalleien, strand en modderige zandplaten. Medio november is een prachtige tijd om in de Kwade Hoek bijzondere vogelsoorten zoals bokje, watersnip, slechtvalk en de altijd leuke drieteenstrandlopers te bewonderen. En als de winter in Scandinavië vroeg is begonnen, zijn strandleeuweriken en sneeuwgorzen ook mogelijk waar te nemen. Met wat geluk zien we bij eb zeehonden op de zandplaat liggen. Door het bijzonder mooie en afwisselende landschap vol van kleuren, waar de wind vrij spel heeft op de stuifduinen, is deze excursie zeker de moeite waard.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Wad en duinvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Het Plaatje 3 Goedereede (ZH)
Let op: verzamelen op de parkeerplaats van Natuurmonumenten in buurtgemeenschap Oostdijk, precies in de bocht.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

De Kwade Hoek is een getijdengebied, dus vaak erg modderig en nat. Goede schoenen en mogelijk kaplaarzen, zijn noodzakelijk. U krijgt de week vooraf te horen, of het gebied toegankelijk is met schoenen of dat kaplaarzen noodzakelijk zijn. Er zijn geen sanitaire voorzieningen of horecagelegenheden. Neem zeker een verrekijker mee. Een telescoop is niet aan te bevelen, omdat het best een pittige en lange tocht is.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving