Toon alle activiteiten

Door Erik Mensonides
Excursieleider Vogelbescherming Sundry Moves coaching

Vreetfestijn aalscholvers en reigers

In de nazomer komen alle aalscholvers bij de Yperenplas om in groepen van 300 vis te drijven en samen met 100 grote zilverreigers te schransen van een waar feestmaal. "Het lijkt wel de Amazone" De Yperenplas leent zich goed voor samenwerking omdat de kanten erg ondiep zijn en de reigers weten dat, je ziet ze gewoon wachten tot alle Aalscholvers invliegen. Deze uitzonderlijke situatie verplaatst zich op de maandagmorgen naar de andere kant waar de vissers op zondag gevoerd hebben. Kortom ze weten precies wanneer ze waar moeten zijn. Om de beurt duiken ze onder en de vis springt gewoon in scholen op de kant. Wat een gaaf "schouwspel"

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Sundry Moves coaching

Onderwerp

Vreetfestijn aalscholvers en grote zilverreigers

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Weerdseweg Deventer
Verzamelen Naast de boerderij van de paardensportvereniging de Ijsselzoom kruising Bolwerksweg Weerdseweg langs de dijk.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

We verzamelen bij de Yperenberg plas (direct onder de A1 door splitsing Bolwersweg / Weerdseweg

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving