Toon alle activiteiten

Najaarsreis Ethiopië

Door de adembenemende landschappen en grote vogelrijkdom (we gaan ca. 450 soorten zien) is Ethiopië één van de mooiste bestemmingen van Stichting Vogelreizen.
We maken het klassieke rondje dat we al sinds 1996 doen, met daarin vrijwel alle habitats die het land rijk is.

Logo Stichting Vogelreizen

We beginnen in het hoogland ten noorden van Addis Ababa, met meteen een aantal endemen als Ankober Serin, Blue-winged Goose, Rüppell’s Chat, Abyssinian Longclaw, etc. Ook de Gelada Baviaan is daar algemeen.  Dan naar het hete veel lager gelegen Awash Nationaal Park,met bijvoorbeeld zowel Arabische als Kori Trappen,de zwaarste vliegende vogelsoorten. Beisa Oryx (Spiesbokken), Soemerring’s Gazelle en Gerenuk zijn enkele van de zoogdieren daar.  

De hoogvlakte in Bale mountains (> 4000 meter) is ook bijzonder met Spotbreasted Plover, Rouget’s Rail, Wattled Crane en natuurlijk Ethiopische Wolf. Het landschap is spectaculair! Een dag naar de Sof Omar, levert hopelijk de Salvadori’s Seed-eater op.

Door uitgestrekte bossen en bushland naar Negelle, waar op de vlakten nog de Sidamo Lark te vinden is. In de beboste delen de legendarische Prins Rüspoli’s Turaco. Beide endemen. Nog zuidelijker bij Mega en Yabello vinden we dan Stresemann’s Bushcrow en White-tailed Swallow, als endemen. Secretarisvogel en Somali Courser behoren ook tot de mogelijkheden. Door de Riftvalley in drie dagen terug naar Addis, met onderweg een aantal zeer vogelrijke meren. Naast onze wel bekende steltlopers en andere watervogelsoorten die daar overwinteren, ook  Afrikaanse soorten natuurlijk. Overal de Afrikaanse Visarend met zijn schallende roep. En kans op soorten als Red-breasted Wryneck, Spotted Creeper, Double-toothed en de endemische Banded Barbet, en Yellow-fronted Parrot, ook al een endeem. We zien hier tot 150 soorten op één dag.

We besluiten de reis weer op de hoogvlakte bij Addis, waar “gewone” Kraanvogels overwinteren, terwijl de Black Crowned Crane er kan zitten te broeden!

reisleiding: Lieuwe Dijksen<br> lieuwe.dijksen@stichtingvogelreizen.nl

Duur

12 dagen

Vertrek

dinsdag 17 oktober 2017

Reisorganisatie

Stichting Vogelreizen

Ga naar de website

Toon alle activiteiten