Toon alle activiteiten

Van IJsland naar Vlissingen - ledenreis 2018

In september 2018 kunt u met Vogelbescherming en Inezia Tours aan boord van de Ortelius op zoek naar de vele noordelijke zeevogels, walvissen en dolfijnen. Deze unieke natuur-cruise vertrekt vanuit Akureyri in het noorden van IJsland. Vanaf Akureyri varen we terug naar Vlissingen, een hele andere en avontuurlijke manier om na uw bezoek aan IJsland weer naar huis te reizen.

Logo Inezia Tours

Uiteraard hebben we genoeg tijd ingebouwd in ons schema om een mooie route te varen en de tijd te nemen voor de waarnemingen die we onderweg doen. Als we walvissen of Orka’s zien – tijdens deze hele route hebben we daar een uitstekende kans op – is er de mogelijkheid om de route aan te passen en zo een betere waarneming te krijgen. De route voert langs de Faeroer Eilanden en de Shetland Eilanden, allebei goede plekken voor veel zeevogels en zeezoogdieren. Tijdens een eerdere reis van IJsland naar Nederland per schip zijn onder andere Dwergvinvis, Gewone Vinvis, Blauwe Vinvis, Noordse Vinvis, Potvis, Butskop, Griend, Orka, Tuimelaar en Witsnuitdolfijn waargenomen! Onderweg maken we ook nog kans op vogelsoorten als Stormvogeltje, Noordse Stormvogel, Jan-van-Gent, Grote Jager, Alk, Zeekoet, Zwarte Zeekoet, Papegaaiduiker en omdat het midden in de trektijd is, is het niet ondenkbaar dat we ook verschillende soorten zangvogels op trek zullen zien. Soms gebruiken vermoeide vogels ons schip als welkome plek om even uit te rusten midden op zee….
Als extra bonus bestaat er gezien de tijd van het jaar waarin we uit IJsland vertrekken een goede kans op het zien van Noorderlicht!
Kees de Pater, hoofd communicatie en marketing van Vogelbescherming gaat mee als begeleider van deze reis.

Voorprogramma
Deze reis is te combineren met een voorprogramma. Het startpunt van dit voorprogramma is Reykjavik. Uw reis naar Reykjavik alsook eventuele extra overnachtingen en excursies verzorgt Inezia Tours graag voor u. Zie hiervoor het tabblad "Praktische informatie" bij de beschrijving van de reizen.
Meer informatie over het voorprogramma

Het voorprogramma eindigt in de haven van Akureyri waar we direct aan boord gaan voor de bootreis terug naar Nederland.

Als u niet deelneemt aan het voorprogramma kunt u ook uw vlucht naar IJsland en eventuele extra overnachtingen en excursies laten verzorgen. Zie voor de mogelijkheden het "Praktische informatie" bij de beschrijving van het voorprogramma.

Reizen voor Vogels
Met uw deelname aan deze reis steunt u het werk van Vogelbescherming, want wij delen mee in de opbrengst van deze reis.
Eind 2017 ontvingen wij een prachtige cheque over de afgelopen 3 jaar van Inezia Tours.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duur

7 dagen

Vertrek

woensdag 19 september 2018

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten