Toon alle activiteiten

Van IJsland naar Vlissingen met Vogelbescherming

In 2018 is er geen ledenreis naar Spitsbergen, maar u kunt wel met  Vogelbescherming en Inezia Tours aan boord van de Ortelius op zoek naar de vele noordelijke zeevogels, walvissen en dolfijnen. Deze unieke natuur-cruise vertrekt vanuit Akureyri in het noorden van IJsland. Vanaf Akureyri varen we terug naar Vlissingen, een hele andere en avontuurlijke manier om na uw bezoek aan IJsland weer naar huis te reizen.

Logo Inezia Tours

Zaterdag 28 oktober is er een informatiemiddag over deze ledenreis bij Vogelbescherming in Zeist
Aanmelden voor de informatiemiddag

Uiteraard hebben we genoeg tijd ingebouwd in ons schema om een mooie route te varen en de tijd te nemen voor de waarnemingen die we onderweg doen. Als we walvissen of Orka’s zien – tijdens deze hele route hebben we daar een uitstekende kans op – is er de mogelijkheid om de route aan te passen en zo een betere waarneming te krijgen. De route voert langs de Faeroer Eilanden en de Shetland Eilanden, allebei goede plekken voor veel zeevogels en zeezoogdieren. Tijdens een eerdere reis van IJsland naar Nederland per schip zijn onder andere Dwergvinvis, Gewone Vinvis, Blauwe Vinvis, Noordse Vinvis, Potvis, Butskop, Griend, Orka, Tuimelaar en Witsnuitdolfijn waargenomen! Onderweg maken we ook nog kans op vogelsoorten als Stormvogeltje, Noordse Stormvogel, Jan-van-Gent, Grote Jager, Alk, Zeekoet, Zwarte Zeekoet, Papegaaiduiker en omdat het midden in de trektijd is, is het niet ondenkbaar dat we ook verschillende soorten zangvogels op trek zullen zien. Soms gebruiken vermoeide vogels ons schip als welkome plek om even uit te rusten midden op zee….
Als extra bonus bestaat er gezien de tijd van het jaar waarin we uit IJsland vertrekken een goede kans op het zien van Noorderlicht!
Kees de Pater, hoofd communicatie en marketing van Vogelbescherming gaat mee als begeleider van deze reis.

Deze reis is te combineren met een voorprogramma. Het voorprogramma wordt mede begeleid door Hans Peeters, hoofdredacteur van het blad Vogels.

Wilt u toch liever mee met de ledenreis naar Spitsbergen in 2019? Klik dan hier en geef alvast uw belangstelling door aan Inezia Tours.


Met uw deelname steunt u het werk van Vogelbescherming, want wij delen mee in de opbrengst van deze reis. 

Duur

7 dagen

Vertrek

woensdag 19 september 2018

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten