Toon alle activiteiten

Zuid-Spanje - Tarifa en Cota Doñana

Deze reis combineert de vogeltrek nabij Tarifa met de soortenrijkdom van het schitterende nationale park van Coto Doñana, beiden gelegen in het  zuiden van Spanje.

Logo BirdingBreaks

Er wordt eerst aandacht besteed aan de vogeltrek bij Tarifa en de beroemde Rots van Gibraltar. Gibraltar ligt aan de zeer smalle doorgang die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan van elkaar scheidt. De magnifieke rots van kalksteen vormt het laatste stukje Europa voor de grote aantallen vogels die hier de 16 kilometer brede Straat van Gibraltar oversteken richting Afrika.

Elk najaar passeren er onder andere meer dan 100.000 Witte Ooievaars en bijna 200.000 roofvogels, waarvan Wespendief en Zwarte Wouw het talrijkste zijn. De rotsige kustlijn zorgt voor een behoorlijke thermiek en de roofvogels en ooievaars maken hier dankbaar gebruik van.

Gedurende onze reis is de trek bij Gibraltar op zijn hoogtepunt, maar naast het bekijken van de vogeltrek doen wij diverse gebieden in de buurt van Gibraltar aan op zoek naar interessante vogelsoorten. Vervolgens rijden we naar de Coto Doñana waar we een andere set aan soorten kunnen zien. Denk hierbij aan Purperkoet, Zwarte Ibis, vele watervogels en steltlopers maar ook roofvogels en zangvogels.

Duur

8 dagen

Vertrek

dinsdag 12 september 2017

Reisorganisatie

BirdingBreaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten