Toon alle activiteiten

Door Gert AH Prins
Excursieleider Vogelweek

Vogelexcursie op Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk

Deze vogelexcursie vindt plaats op het Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk. Eyckenstein is een gevarieerd landgoed op de flank van de Utrechtse heuvelrug. Tijdens deze vroege vogelexcursie gaan we vogels ontdekken en vogelgeluiden herkennen. In mei is de vogelzang ’s ochtends vroeg vaak erg uitbundig. In 2016 zijn op het Landgoed Eyckenstein 60 soorten broedvogels vastgesteld. We hebben dus kans op het zien en/of horen van bijzondere bosvogels zoals groene specht, boomklever, glanskop, vuurgoudhaan, goudvink en appelvink. Ook is er tijdens de wandeling aandacht voor de cultuurhistorie en het beheer van het Landgoed Eyckenstein. De wandeling voert deels door het parkbos dat anders voor publiek gesloten is. Excursie onder leiding van Gert Prins en Lex van Boetzelaer.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Landgoed Eyckenstein

Onderwerp

Bosvogels, vogelgeluiden

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Dorpsweg 264 Maartensdijk (UT)
Startpunt Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg 264A, 3738 CN Maartensdijk. Parkeren in de oostelijke berm van de (Oude) Gezichtslaan, dit is vlakbij Dorpsweg 195, 3738CN Maartensdijk. Deelnemers ontvangen nadere aanwijzingen voor parkeren. Vóór de start van de excursie staat de koffie klaar! Toilet beschikbaar.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

We wandelen over zandpaden, dus zorg voor goede wandelschoenen. Wij vragen u om geen honden mee te nemen. Op de website www.eyckenstein.nl kunt u zich alvast verdiepen in het Landgoed Eyckenstein. Een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Vrienden van Eyckenstein wordt erg op prijs gesteld. Geld wordt besteed aan het onderhoud en beheer van het landgoed. Zie de website. http://www.eyckenstein.nl/landgoedinbedrijf/vriendenvaneyckenstein/

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving