Toon alle activiteiten

Door Oscar de Pauw
Excursieleider Vogelweek VWG Natuurvereniging IJsseldelta Kampen

Vogelring-excursie Ketelbos en Kamperhoek

Vanuit Kampen rijden wij langs het Vossemeer richting de Kamperhoek. Onderweg zullen wij een korte stop maken op de Ketelmeer dijk ten hoogte van het eiland IJsseloog. Hierna rijden wij door naar de ingang van het Ketelbos waar we door het bos naar het vogelringstation wandelen. Op het vogelringstation wordt er een uitleg gegeven over het ringen van vogels en zullen wij een kleine wandeling door het gebied maken. Hierna brengen we nog een kort bezoek aan de zwaluwenwand in het gebied. Eindtijd van de excursie is ongeveer 12.00 uur. Vogels die naar verwachting geringd gaan worden zijn rietvogels zoals kleine karekiet, rietzanger, baardman, rietgors en zangvogels zoals merel, fitis, tjiftjaf, zwartkop en nachtegaal. Het ringen en uitleg bij het ringen gebeurt niet door door de organisatoren van deze excursie maar door de ringers op het ringstation.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

VWG Natuurvereniging IJsseldelta Kampen

Onderwerp

Zangvogels en Rietvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen (Overste)
Parkeerplaats bij het gemeentehuis van Kampen.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Deze excursie is zeer geschikt voor kinderen, ze krijgen de vogels van heel dichtbij te zien. Bij slechte weersomstandigheden zoals regen gaat de excursie naar het vogelringstation niet door. De deelnemers zullen uiterlijk de avond ervoor hiervan op de hoogte gebracht worden. Door de natte omstandigheden van het terrein is het dragen van stevige wandelschoenen of laarzen aan te raden.

Kosten

Bijdrage voor het vogelringstation ad EUR 2,50 per deelnemer. Deze bijdrage wordt door de ringers o.a. gebruikt om ringen aan te schaffen. Graag ter plekke te voldoen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten