Toon alle activiteiten

Door Rene Janssen
Excursieleider Vogelbescherming

Op zoek naar de nachtzwaluw op de Rucphense Heide

Geitenmelker is een van de bijnamen van de nachtzwaluw. Een intrigerende zomervogel die slechts op enkele plekken in Nederland broedt! Hij leeft verborgen en komt pas in de avondschemer en nacht tot leven. Hij maakt een bijzonder doordringend geluid wat je nooit meer vergeet. Hopelijk gaan we ze horen en misschien zelfs zien! Voorafgaand maken we een wandeling over de heide waar vink, boomleeuwerik, boompieper, boomvalk, roodborsttapuit en tapuit broeden.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Avondwandeling op zoek naar de nachtzwaluw

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

De Schietbaan Rucphen (NB)
Laatste deel richting de parkeerplaats is een onverharde weg. Op de zandparkeerplaats parkeren. Heeft u problemen om het te vinden? Na inschrijving ontvangt u het mobiele telefoonnummer van uw excursieleider. Bel dan svp op de mobiel dat u ontvangt na aanmedling.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Bij koud en regenachtig weer gaat wandeling niet door omdat de nachtzwaluw dan niet actief is. Uw excursieleider meldt dit in de week voorafgaande aan de wandeling per e-mail. De wandeling gaat gedeeltelijk over los zand, dat is wat lastiger lopen, dus trek goede wandelschoenen aan. De excursieleider neemt een telescoop mee. Neem wat te drinken mee bij hogere temperaturen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten