Alle activiteiten

Door Maarten Bosman
VWG Arnhem e.o.

Oeverzwaluwen en grutto's in de Hondsbroeksche Pleij bij Arnhem

De Hondsbroeksche Pleij bij Arnhem aan de kop van de IJssel is rijk aan weide- en watervogels. Vanaf de IJsseldijk hebben we de kans om grutto's te zien en verschillende soorten eenden. Mogelijk ook lepelaars en steltlopers, zoals de kleine plevier. Vlak onder de spoorbrug bij Westervoort gaan we kijken naar de drukte bij de oeverzwaluwenkolonie. In de weiden langs de IJssel zien we kwikstaarten, graspiepers en met een beetje geluk tapuiten.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

VWG Arnhem e.o.

Onderwerp

Zwaluwen, water- en weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Pleijdijk Westervoort (GE)
Deelnemers met auto's kunnen parkeren op het parkeerterrein bij het Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11, 6931 BA Westervoort. Vanaf het parkeerterrein rechtsaf 100 meter lopen tot het verzamelpunt op de IJsseldijk.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

De wandeling van 2-3 kilometer is geheel over verharde wegen en fietspaden en zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen speciaal schoeisel nodig. De excursieleider brengt een telescoop mee en een paar vogelboeken. Als je er een hebt breng graag je eigen kijker mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten