Toon alle activiteiten

Door Marielle van Dijk
Excursieleider Vogelweek Trektocht Shetland

Vogelexcursie bij natuurgebied de Zouweboezem, begeleiding met pony's mogelijk

De Zouweboezem (ZH) is een vogelrijk natuurgebied met een gevarieerd landschap. Doordat het gebied veel riet en water heeft, zijn er verschillende riet- en watervogels te zien en te horen, zoals de Kleine karekiet en Blauwborst. Verder is er een broedkolonie Zwarte Sterns die in mei goed te bekijken is en een kolonie Purperreigers. Daarnaast leven er weidevogels, zangvogels en verschillende roofvogels, o.a. de Bruine kiekdief. Bij deze vogelexcursie kunnen de kinderen vogels en hun geluiden leren herkennen met zoekkaarten en allerlei opdrachten in de vorm van een spel. Het is mogelijk om met shetland pony's door het gebied te wandelen, waarbij de pony's tassen op hun rug dragen voor eten, drinken, verrekijker etc.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Trektocht Shetland

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Boezemweg 21 Lexmond (ZH)
Startpunt is het parkeerterrein aan het begin van het natuurgebied. Boezemweg 21, 4128 LT Lexmond

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Leenverrekijkers en zoekkaarten aanwezig. Minimum aantal is 6 personen.

Kosten

3,50 euro p.p. Kinderen krijgen een vogelboekje mee naar huis.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving