Toon alle activiteiten

Door Bert Zijlstra
Excursieleider Vogelweek

Een avond bij de Friese weidevogels van de Gouden Boaiem

Op de afgesproken plek stappen we in een bootje en varen we een klein stukje naar de “Gouden Boaiem”, dit weidevogelreservaat is eigendom van Staatsbosbeheer en gelegen tussen Heeg en Woudsend. Op dit eiland, van 175 hectare, wordt op biologische wijze geboerd met veel liefde voor de natuur. We gaan een klein stukje wandelen op het eiland. De boerin komt vertellen over biologisch boeren op het eiland, over Jersykoeien en weidevogels. We zullen vogels zien zoals grutto, tureluur, kievit, scholekster, graspieper, veldleeuwerik en misschien wel de gele kwikstaart, maar zeker hazen en reeën. Genieten van weilanden vol kleur. Tegen de schemer gaan we een kijkje nemen bij de plas/dras waar verschillende vogels naar toe trekken om de nacht door te brengen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Onderwerp

Weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Gouden Boaijum 13H Heeg (FR)
In Heeg gaat u na de hoge brug linksaf en op het eind van de weg volgt u het rechter weggetje tot aan het water.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Wanneer u alvast wat te weten wilt komen over de Gouden Boaiem kunt u een kijkje nemen op: http://www.goudenboaiem.nl/ Hoewel we wel een stukje gaan wandelen, is de excursie geen lange wandelexcursie, maar een natuurervaring met ondergaande zon, volle maan, zingende weidevogels en hopelijk mooi weer. Een eigen verrekijker zou ik zeker mee nemen. Kinderen zijn onder begeleiding van harte welkom.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten