Toon alle activiteiten

Door Frank Heilmann
Excursieleider Vogelbescherming

Vogels van de uiterwaarden bij Deventer

Een zeer vogelrijke avondexcursie langs de IJssel. We doen deze excursie met de auto zodat er meerdere gebieden bezocht kunnen worden. We maken veel stops langs de westoever van de IJssel ter hoogte van o.m. de Bolwerksweide en Yperenplas en - afhankelijk van de resterende tijd - langs andere delen van de uiterwaarden richting Zutphen. We zullen onderweg veel vogels zien en horen: watervogels, zomerzangers en natuurlijk allerlei weidevogels! Er zijn bij deze excursie twee excursieleiders aanwezig die uitleg geven en u helpen de vogels te vinden, zien en herkennen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Vogelwerkgroep Apeldoorn

Onderwerp

Genieten en herkennen van weidevogels, watervogels en zangvogels

Startpunt

Bolwerksweg 1 Deventer (Overste)
We verzamelen bij het voetveer (Adres: Worp 2, Deventer). (Voor 2 personen zonder auto is het mogelijk om mee te rijden).

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Deelnemers dienen zelf voor auto-vervoer te zorgen. Ter plekke bekijken we of carpoolen mogelijk is. Graag ook een verrekijker meenemen. De excursieleiders nemen een telescoop mee. Afhankelijk van het weer zijn laarzen/stevige schoenen nodig. Er worden slechts kleine stukjes gelopen. De excursie is een mix van vogels kijken en van vogelzang luisteren. Er kunnen geen huisdieren mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten