Toon alle activiteiten

Door Rene Janssen
Excursieleider Vogelbescherming

Vogelen in de Pannenhoef

Wandelen door gevarieerd bos en bloemrijk weiland. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk lag hier een soort mini-Peel. Toen het Brabants Landschap dit gebied in 1970 aankocht, was het er saai met weinig natuurwaarden: bemeste landbouwgrond, jong eenvormig naaldbos en geen vennen meer. Gevolg: er viel weinig te beleven qua natuur. Na 40 jaar is dat beeld totaal veranderd: aantrekkelijk gemengd bos. Maar liefst 11 vennen zijn weer uitgegraven. Het bos biedt een thuis kleine en middelste bonte specht, de groene en zwarte specht, kool- pimpel, staart-, kuif en matkop mees. Verder zijn er blauwborst, roodborsttapuit, goudvink, kwartel, havik, buizerd enzo te horen en te zien. Op de omliggende weiden komen wulpen, grutto, scholekster, zilverreigers, enz voor. Ik nodig u daarom van harte uit om mee te wandelen en te genieten van deze overdaad!

Heeft u geen Nederlands woonadres maar wilt u meedoen aan deze activiteit? Stuur uw aanmelding aan info@vogelbescherming.nl. Vermeld s.v.p. duidelijk uw naam- en contactgegevens en de exacte datum, naam van de activiteit en om hoeveel personen het gaat. Vogelbescherming verwerkt uw aanmelding zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Vogelen in de Pannenhoef

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Oosteindseweg 82 Rijsbergen (NB)
Parkeerplaats "De Lokkerberg"

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Het kan hier en daar wat nat zijn. Beschermende kleding en schoeisel zijn gewenst. Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. Telescoop aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving