Toon alle activiteiten

Door M Hoogendoorn
Excursieleider Vogelweek Stichting Groen Licht

Op zoek naar de koekoek bij Woubrugge

Bijna iedereen kent wel z'n roep, maar vrijwel niemand krijgt deze bijzondere zomergast te zien. Daarom gaan we op zoek naar de koekoek in een gebied waar die ieder jaar vanaf half april weer terug is. Behalve koekoeken is de kans groot dat we karekieten, rietzangers en rietgorzen gaan horen en zien, maar ook de bruine kiekendief en met een beetje geluk de blauwborst! In de naastgelegen polders komen nog veel weidevogels als grutto's en tureluur voor. Een mooie fietsexcursie door een prachtig vogelrijk gebied. Met tot slot een hapje en drankje bij een biologische boerderij in Hoogmade, waar we ook nog een kleine rondleiding over het bedrijf krijgen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Fietsexcursie

Organisatie

Stichting Groen Licht

Onderwerp

Fietsexcursie op zoek naar de koekoek en bezoek biologische boerderij

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Oudelandsedijk Woubrugge (ZH)
Neem het pontje dat vaart vanaf de Groenewoudsekade in Roelofarendsveen naar het beginpunt van deze excursie, Oudelandse Dijk in Woubrugge.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Neem de behalve een fiets ook een verrekijker mee, maar er is een telescoop aanwezig!

Kosten

Kosten zijn €7 p.p. inclusief overzet veerpont vanaf Roelofarendsveen en hapje en drankje en rondleiding bij een biologische boerderij in de omgeving.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving