Toon alle activiteiten

Door arno van berge henegouwen
Excursieleider Vogelweek vogelwerkgroep zoetermeer

Op zoek naar de grutto in het Buytenpark Zoetermeer

In 2016 is als compensatie voor de uitbreiding van SnowWorld in het Zoetermeerse Buytenpark een plasdrasgebied van 2,5 ha aangelegd om weidevogels en in het bijzonder de grutto als broedvogels nieuwe kansen te geven. Het Buytenpark is een multifunctioneel park waar ontspanning en natuur hand in hand proberen te gaan. Dat dit soms met elkaar op gespannen voet staat, is te begrijpen in dit dichtbevolkte deel van het land waar ruimte om te recreëren schaars is. Behalve om te sporten is er ruimte voor een veelzijdige natuurbeleving. De grootste uitdaging ligt in het beiden succesvol te verbinden. Dat natuur hier toch succesvol kan zijn, laten de imposante lijsten van broedvogels en gastvogels, waaronder vele zeldzaamheden, zien. Tijdens de excursie vertellen we behalve over de vogels over de historie van dit gebied en zijn omgeving. Over het Buytenpark is hier meer te vinden: http://natuurfotografie.nl/gebieden/buijtenpark-zoetermeer-2/ Een blog over het park: https://buytenpark.wordpress.com/

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Zoetermeer

Onderwerp

Genieten en herkennen van weidevogels en zangvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Buytenparklaan 30 Zoetermeer (ZH)
Parkeerplaats voor SnowWorld (Buytenparklaan 30) in Zoetermeer. Parkeren is gratis.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Er zijn meerdere excursieleiders aanwezig, dus we lopen in kleine groepen. Vanaf het verzamelpunt lopen we het park in over verharde paden. Onderweg komen we zingende riet- en parkvogels tegen. Het gruttolandje bereiken we na een kleine kilometer. Wandelschoenen aanbevolen, Er ligt her en der poep van de koeien en de paarden die hier vrij rondlopen. Geen eigen verrekijker? Wij hebben er voldoende beschikbaar. En wij zorgen voor een paar telescopen. Onderweg zijn geen sanitaire voorzieningen. Na afloop kunt u voor eigen kosten in het café van SnowWorld terecht voor koffie, thee, Glühwein e.d.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving